2012. november 8., csütörtök

The King of Dramas - Sorozatajánló


Dél-koreai romantikus komédia
Epizódok száma: 18 rész + 1 speciál [szerk.] ami végül nem került adásba
Sugározza: SBS
Időpont: 2012. november 5. és 2013. január 8. között, hétfőn és kedden
Főszereplők:
Kim Myung-min, mint Anthony Kim a "Drámák Királya"
Jung Ryu-won, mint Lee Go-eun a forgatókönyvíró asszisztens
Choi Si-won, mint Kang Hyun-min az egoista sztárszínész
A sorozatkészítés világába kalauzol bennünket ez az új sorozat. Mi a legfontosabb egy jó drámában? A szép színésznő? Nem. Egy jó sztori? Nem. A legfontosabb a pénz! Pénz, pénz, pénz!
Egy sikeres sorozat utolsó részének a forgatókönyve még mindig nincs kész, mert a forgatókönyv írónője nem hajlandó a szponzor narancslevet beleírni a sorozatba. A produkciós cég vezetője Anthony Kim azonban ezt nem hagyhatja annyiban!


Nagy rajta a nyomás, még  be kell fejezni a vidéki forgatást, és visszaérni a filmmel Szöulba. Szűk a határidő. Egy hazugság segítségével kihasználja a forgatókönyv írásánál segítő Lee Go-eun-t, hogy mégis csak elkészüljön a befejező rész. Gyorsan a több száz kilométerre lévő forgatási helyszínre utaznak, az úton folyamatosan készülnek a jelenetek. Így pont a záró képsorok felvételére érnek oda. Vissza kell juttatni a filmet a fővárosi stúdióba. Mi erre a leggyorsabb mód? Egy helikopter, az azonban nem jutott le vidékre. Így más közlekedési eszköz kell! A stáb motoros kaszkadőrét béreli fel Kim, hogy egy nagyobb összeg reményében minél rövidebb idő alatt juttassa el a kazettát a stúdióba. Anthony Kim nem hiába a Drámák Királya, tudja, nem biztos, hogy időben eljut az értékes árú Szöulba.Ő maga is motorra pattan és  Go-eun -nek is vele kell mennie. Természetesen megtörténik a baj, így végül Kim viszi be a kazettát. Teljes a siker, megvan a hőn áhított nézettség is. A sikernek viszont ára van. Később ezt Anthony Kim saját maga is megtapasztalja. A motoros férfi meghal. A búcsúztatójára elmegy Go-eun, de nem mer a család elé állni. Visszaemlékszik azonban a saját gyerekkorára, mikor az édesapja meghalt. Végül Kim is elmegy a családhoz. Elmondja, hogy ő kérte meg a férfit a munkára, és egy pénzes borítékot is otthagy az özvegynek. A nő elzavarja. Innen kezdődik Anthony Kim vesszőfutása. Még a balesetnél elveszítette a számára oly fontos aranygyűrűjét. Ezzel a szerencse is elpártol tőle. 
Lee Go-eun pár nappal a történtek után bemegy a produkciós céghez a forgatókönyv tervével. Reméli, hogy Kim elnök elfogadja azt, és egy szinttel feljebb léphet végre. Itt  azonban csalódnia kell. A férfi nem törődik vele, ráadásul megjelenik az irodában az írónő, akinek segített a forgatókönyv írásnál. Ennek veszekedés lesz a vége. Anthony Kim természetesen mindent tagad, a lány megszégyenülve távozik.
Ugyanekkor megjelenik egy cikk az interneten, amely a motoros balesetéről ír, és megvádolja Kim elnököt, hogy  pénzt ajánlott a családnak a hallgatásukért. Kitör a botrány.Próbál magyarázkodni a férfi a főnökének, de hiába. Az újságírók hiénaként csapnak le a hírre. Úgy tűnik itt lesz vége a Király uralkodásának. A Jerry Maguire emlékezetes telefonálós jelenetét teljesen lemásolva próbálja a forgatókönyvírókat maga mellé állítani Kim. Ez végül nem sikerül, ráadásul Go-eun egy vödör narancslével még nyakon is önti. Így fejeződik be a fényes Anthony Kim uralkodása. 
Három évvel később Go-eun az édesanyjával együtt a kis éttermükben dolgozik. A sorozatok világától még nem képes elszakadni. Az étterem vendégeit azzal kápráztatja el, hogy előre elmondja, mi fog történni a következő jelenetben az éppen futó sorozatban. Mindezt édesanyja szomorúan szemléli.
Közben Anthony Kim orvoshoz jár a rossz idegei miatt. Egy szerény kis irodája van, egy volt munkatársa tartott csak vele, a sofőrje. Anyagi gondjainak javulását a régi munkahelyétől reméli. Elmegy hát, és a régi irodájában ahol az új főnökkel (volt beosztottja) szeretne találkozni. Míg vár rá, az asztalon meglát egy szerződést egy japán befektető lehetőségével. Nagy pénz, egy történelmi sorozat készítésének terve. Eszébe jut, hogy 3 éve már olvasott egy ilyent (Go-eun forgatókönyvében), úgy dönt megkeresi a kéziratot a cégnél. Végül sikerrel jár, megszerzi a sztorit. Megírja a japánoknak a történetet, és nagy örömére, az  tetszik is nekik. Egy feltétel van, az íróval együtt néhány napon belül menjenek személyesen Japánba. Anthony bajban van, hamar meg kéne találnia a lányt, de senki nem tudja hol van. A szerencse végül a férfi mellé áll, és megtalálja a Lee Go-eun-t. Természetesen nem szíves a viszontlátás. Egy kis veszekedés után azonban a férfi eléri, hogy a lány a nagy álma elérése érdekében félretegye a sértettségét, és beleegyezik, hogy együtt dolgozzanak. Magánrepülővel mennek Japánba, hogy ott találkozzanak a befektetővel. Watanabe úr biztosítja mindkettejüket, hogy tetszik a forgatókönyv és szeretné, ha mielőbb a tv-ben látná is az elkészült sorozatot. Végül nagy rizikót vállalva aláírják a szerződést.
Fotók:koreandrama.org
 Még aznap este élvezik a házigazdájuk vendégszeretetét. Go-eun fürdőzik, míg Anthony Kim a kertben sétál. Ekkor egy elhagyatott részen egy kis házban különös jelenet szemtanúja lesz. Egy férfit éppen ütlegelnek, majd megjelenik a ház ura, Watanabe úr is. Megfenyegeti a férfit, majd hidegvérrel végez vele. Mindezt látva Kim elnök megijed! 
Itt van vége a második résznek. Hát elsőre, nem hiszem, hogy ebből a sorozatból ki lehet hozni 30% körüli nézettséget, de ne legyen igazam. Első két rész után nem szabad ítélkezni, de még nem vagyok meggyőzve teljesen. Choi Si-won felbukkanása a következő résztől még hozhat változást, mert igazándiból nem tudom ki lesz Go-eun szerelme (mert ugye a kettő közül választania kell majd) Anthony Kim, vagy a nyálas önimádó sztár. Természetesen adok még esélyt a sorozatnak nézni fogom az elkövetkező pár részt, aztán majd kiderül mit hoznak ki belőle! A színészi gárda jó, több kedvencem is játszik a sorozatban. Lássuk mi lesz ebből a történetből!
Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése