2012. október 31., szerda

Mostanában ezt hallgatom...Koreai kedvencek

Miközben a világ Gangnam Style lázban ég, és már 600 millió!! felett jár a hivatalos Psy Youtube oldalon a videóklip megtekintés száma (na jó, én is megnéztem párszor), szerencsére vannak még jó dalok  a világon amelyeket érdemes hallgatni. Nekem Psy albumáról más számok egyébként is jobban tetszenek (például a Blue frog), és a  közreműködő többi zenésztárs dalai között is vannak figyelemre méltók.
Fotó:global.mnet.com

Itt van rögtön Kim Jin-pyo, aki a saját, JP6 című albumán az általam kedvelt J Rabbit zenekar lányaival énekel egy dalt.
Ahjussi 아저씨 



A tehetségkutató műsorok Koreát sem kerülik el. Többféle is létezik, egyike ezeknek a Superstar K4. Az egyik zsűritag éppen Psy. Társai a jövő új bálványainak keresésében többek között: Baek Ji-young, Yoon Mi-rae és Lee Seung-cheol.
 A műsorban feltűnt  két srác, akiket én csak úgy hívok, hogy "A Szépség és a Hang". A Szépség: Roy Kim, kettejük közül szerintem egyértelműen ő a sármosabb. (Talán nem is olyan karakteres a hangja, mint versenytársának.) A Hang pedig Jung Joon-young. Nagyon jó kis füstös hangja van!  Mindketten gitároznak így együtt adtak elő egy -Koreában talán már klasszikusnak számító- dalt a versenyben. Nagyon jól sikerült a duett, hamar népszerűek lettek ezáltal mindketten. Kíváncsi vagyok, hallunk-e még róluk a jövőben, meddig jutnak a versenyben. Érdemes rákeresni a többiekre is, nagyon ügyesek.


És itt a dal eredetije, Kim Kwang-seok az előadó a szám angol címe I'll become dust. 
Lehet választani! Melyik a jobb?

 Nagyon tetszik a dalszöveg is:

바하의 선율에 젖는 날이면
When I'm soaked in melodies of Bach
잊었던 기억들이 피어 나네요
Forgotten memories bloom again
바람에 날려간 나의 노래도
My song that flew away in the winds
휘파람 소리로 돌아 오네요
Come back to me as whistles
내 조그만 공간 속에 추억만 쌓이고
Memories pile up in my small room
까닭모를 눈물 만이 아른거리네
Tears wet my eyes, but I don't know why

작은 가슴을 모두 모두어
I gather my small heart together
시를 써봐도 모자란 당신
And write a poem, but its not enough to describe you
먼지가 되어 날아가야지
I'll become dust and fly away
바람에 날려 당신 곁으로
Fly away in the wind, to your side
Lyrics:delacroix.egloos.com

Végezetül pedig szintén egy kedvencem, az Urban Zakapa új albuma 02 címmel a napokban jelent meg, erről az első dal a River:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése